Een vlag met een persoonlijke tint laten maken

Een vlag bestellen kan in allerlei soorten, maten en kleuren, maar nog leuker is een unieke vlag die symbool staat voor bijvoorbeeld een persoonlijk succes. Een vlag met een persoonlijk tintje is handig als je een eigen bedrijf hebt. Dat kan met een bedrukking. Het doek is dan geschikt als reclamemiddel. In deze blog vertellen we je meer over bedrukte vlaggen.

Hoe wordt een vlag bedrukt?

Vlaggen bestaan al eeuwenlang. Ze werden vroeger met de hand gemaakt, tegenwoordig gebeurt het met drukmachines. Daarvoor zijn twee technieken. Bij de eerste methode drukt een plaat de afdruk op een stuk textiel. Het resultaat is vaak realistisch en scherp. De druktechniek wordt goedkoper als de opdruk groter wordt. De tweede methode is de digitale druk. Hiervoor zijn geen grote drukplaten nodig, het gaat sneller en tegenwoordig is de kwaliteit een stuk scherper. Daardoor is een vlag met een hele persoonlijke stijl mogelijk.

Kunnen we iedere vlag bedrukken?

Vlaggen zijn niet altijd geschikt voor een opdruk. Het materiaal of het uiterlijk van het doek kan de reden zijn. Stof is een goede basis voor een bedrukte vlag waar een specialist mee aan de slag kan. Houd wel rekening met het formaat, want niet elke bedrukker is ervaren in het bedrukken van hele kleine of juist hele grote vlaggen. Informeer voor het drukproces bij de specialist naar zijn mogelijkheden.

Een vlag voor een eigen groep of vereniging

Voor een groep mensen of verenigingen, die regelmatig activiteiten houden, is een gezamenlijke vlag een mogelijkheid. Een vlag zorgt, zo leert het verleden, voor verbroedering. Op het doek van een groep of vereniging kan een wapen of symbool komen te staan.

Een persoonlijke vlag laten bedrukken

Wie een persoonlijk succes te vieren heeft, zoals een trouwerij, kan een eigen vlag laten ontwerpen en bedrukken. Sommige mensen kiezen voor een doek op maat van bijvoorbeeld hun muziekidool. Dat wordt dan een persoonlijke vlag die niemand anders in huis heeft.

Redactie Vlaggenblog

Reacties staan uit.