Een vlag als decoratie in het interieur

Je dacht waarschijnlijk bij het lezen van deze titel: hoe kan je een vlag nou als decoratie gebruiken. Je hebt er wat creativiteit voor nodig, maar het kan zeker. Een vlag wordt grotendeels gebruikt om in de mast te hangen bij een belangrijke gebeurtenis of als er iemand geslaagd is. Maar wie zegt dat je een vlag niet kan toepassen in je interieur? Wij vinden dat het prima kan en delen daarom wat creatieve ideetjes met jou. 

Ken je hem nog? De Amerikaanse vlag trend

Je kent het vast nog wel. De periode dat we allemaal de Amerikaanse vlag op onze kleding en kussens hadden. Het was toen hartstikke hip, maar dat is het nu eigenlijk nog. Naja je hele huis en kledingkast vol hebben met items met de Amerikaanse vlag erop is niet meer zo hip, maar de vlag in het interieur is nog wel trendy. Maar het is niet alleen de Amerikaanse vlag die hip is in het interieur, ook de Britse vlag is erg populair. Deze vlaggen bestaan uit een combinatie van rood, blauw en wit. En laat deze kleuren nou net mooi bij je interieur passen. Een vlag aan de muur kan heel mooi staan, of breng het wat subtieler met een kussen met de vlag van het land.

Vlag als symbool

Kom je oorspronkelijk niet uit Nederland? Als je uit een ander land komt en je wilt je vaderlandsliefde uiten, kan je dit niet beter doen dan met een vlag. Een vlag met de nationale kleuren van jouw land erop geeft je direct een gevoel van trots. Alleen mag je ook buitenlandse vlaggen niet zomaar buiten hangen. Er geldt namelijk een vlaggenprotocol voor buitenlandse en Nederlandse vlaggen. Maar dit houdt je natuurlijk niet tegen: hang de vlag lekker binnen op. Zo gaat er geen dag voorbij zonder dat je even aan je vaderland hebt gedacht.

Trots op Nederland

Als we de vlag uithangen dan voelen we ons trots. Trots op ons land of trots op onze provincie. Waarom zouden we die trots dan alleen uiten op belangrijke momenten of bijvoorbeeld tijdens het WK? Leuke voorbeelden van het toepassen van een vlag in het interieur zijn:

  • Deurmat met print van een vlag
  • Tapijt met vlag erop
  • Leuke sleutelhanger met een vlag

Maar het hoeft niet per se de vlag van jouw land te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook een souvenir dat je meegenomen hebt uit een ander land zijn. Deze zet je dan in je interieur als aandenken.

 

Redactie Vlaggenblog

Reacties staan uit.