Een bedrijfsvlag laten drukken

De concurrentie is tegenwoordig moordend. Je zult dus moeten opvallen om de aandacht van voorbijgangers te trekken. Een bedrukte bedrijfsvlag die speciaal voor jouw bedrijf gedrukt is kan hierbij helpen. Er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken wanneer je een bedrijfsvlag laat ontwerpen en drukken. Ten eerste is het belangrijk dat je opvallende en/of contrasterende kleuren combineert. Hieronder lees je er meer over!

Opvallende en contrasterende kleuren combineren

Een voorbijganger in de auto, op de fiets of lopend ziet enorm veel advertenties langs de weg die zijn aandacht willen trekken. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw bedrijfsvlag de aandacht krijgt in niet die van de buren? Het maken van een opvallende bedrijfsvlag met contrasterende kleuren is de oplossing. Wanneer je opvallende kleuren gebruikt, wordt de aandacht automatisch getrokken. Daarbij is het belangrijk dat de kleuren bij de huisstijl van jouw bedrijf passen. Dit zorgt namelijk voor herkenbaarheid.  

Zorg voor een afbeelding of logo van goede kwaliteit

Bij drukwerk is de kwaliteit van de afbeelding of het logo extreem belangrijk. Wanneer een afbeelding of logo niet van goede kwaliteit is, zal deze minder goed opvallen. Of voorbijgangers begrijpen het logo en de tekst niet, omdat het niet goed leesbaar is. Daarbij is het prettig wanneer een logo niet te veel details bevat. Een logo met veel details is vanaf een afstandje veel lastiger om te zien. Wanneer je een gedetailleerd logo hebt, is het slim om een aantal details te verwijderen voordat het logo gedrukt wordt. Wanneer dit niet mogelijk is, zal het logo in een groter formaat gedrukt moeten worden. 

Zorg voor een pakkende tekst

Een pakkende tekst blijft altijd hangen, zeker bij mensen die dagelijks jouw bedrijf passeren. Het is ook belangrijk dat deze teksten goed leesbaar zijn. Neem de tijd om een goede tekst te bedenken, want deze krijg je niet in een minuut. Je zou eventueel met meerdere collega’s kunnen gaan brainstormen over wat de tekst op de vlag zou moeten zijn. De meeste medewerkers vinden het leuk wanneer ze hier hun bijdrage aan mogen leveren. Vervolgens laat je de bedrijfsvlag bedrukken. Dit gaat vaak heel simpel online: je selecteert de afbeelding, maakt eventueel een paar aanpassingen en de specialist doet de rest. 

Redactie Vlaggenblog

Reacties staan uit.