Zeg het met een vlaggenmast

Of u nu een bedrijf heeft en makkelijk te vinden wilt zijn of u wilt een vlag naast uw woning om te laten zien waar u vandaan komt, waar u voor staat of hoe u zich voelt. Met een vlaggenmast kan u meer zeggen dan u denkt. Zo kan u laten zien als u ergens verdrietig om bent door de vlag halfstok te hangen, of iedereen laten weten dat uw dochter geslaagd is van de middelbare school. Maar wat zijn de regels in de wereld van de vlaggenmasten?

De verschillende vlaggenmasten

Het soort vlaggenmast dat u kiest hangt af van het materiaal. Zo kan u een houten vlaggenmast kopen als u van nostalgie houdt. Er zijn sterke toelopende masten gemaakt van polyester in allerlei soorten en maten. En een aluminium vlaggenmast kan u in verschillende kleuren en afwerkingen krijgen. Ook zijn er baniermasten die lange verticale vlaggen prefect laten wapperen in de wind.

Vlaggenmast hoogte

Er zijn geen regels die bepalen hoe hoog vlaggenmasten mogen zijn, maar er zijn wel een aantal onofficiële richtlijnen. Zo is het in Nederland zo dat de mast meestal niet hoger is dan het gebouw dat er naast staat. Als u eenheid wilt creëren in de straat, kiest u dezelfde hoogte als uw buren. En als u er juist uit wilt springen, kan u een kortere of een langere mast nemen. En als laatste is er uw eigen smaak. Zo weet u precies welke mast het beste bij uw gebouw past.

 

Redactie Vlaggenblog

Reacties staan uit.