Vlaggen op het strand je ziet ze steeds vaker

Vlaggen zijn bekend als versiering of als reclameobject, maar tegenwoordig is ook veel vraag naar strandvlaggen, beachflags. Deze doeken wapperen op het strand bij feestjes, evenementen of andere gelegenheden. De vlaggen trekken de aandacht, doordat de wind de doeken vangt. Een strandvlag bedrukken met een logo of tekst is geschikt om strandgangers te wijzen op een actie of festiviteit. Het doek kan een wapperend reclamemiddel zijn.

Verwar deze niet met andere soorten vlaggen op het strand

Er zijn niet altijd evenementen op het strand en het is dan ook goed om te weten dat er verschillende soorten vlaggen op het strand kunnen voorkomen. Zo geeft de reddingsbrigade met vlaggen aan hoe groot het gevaar is om in zee te gaan. Het gaat om gele, geelrode, witte en geblokte vlaggen. Hieronder wat meer uitleg.

De oranje vlag:

De oranje kleur wijst op licht gevaar. Zwemmen in het water kan, maar dobberen op zee wordt afgeraden, omdat afdrijven mogelijk is.  

De gele vlag:

De gele vlag wijst op mild gevaar. Het advies is om niet te gaan zwemmen. Geel staat bijvoorbeeld voor onweer.

De rode vlag:

De rode vlag betekent ‘gevaar’. In dit geval gaat het om gevaarlijke golven. Uit het water blijven is verstandig, ook al gaan anderen het water in.

De rood-gele vlag:

Een rood-gele vlag staat altijd twee keer op het strand. Tussen de doeken is watersport niet toegestaan. Hierop controleren de strandwachten. De zwart-wit geblokte vlaggen: tussen twee van deze geblokte vlaggen in het zwart-wit is het toegestaan om watersportactiviteiten uit te voeren.

De vraagteken-vlag

De vraagteken-vlag duidt aan dat een vermist kind op zoek is naar zijn ouders.

Redactie Vlaggenblog

Reacties staan uit.