Een vlag als visitekaartje voor jouw bedrijf

Als ondernemer is het belangrijk om op te vallen bij je doelgroep. Dit regel je met een mooie en overzichtelijke website met pakkende teksten. Daarnaast adverteer je online, in kranten of tijdschriften. Maar toch loop je de kans dat je zelfs nu nog een gedeelte van je bereik mist. Maar hoe pak je dit aan? De oplossing is al voor je gevonden. Zorg dat je bedrijf zichtbaar is door middel van een mooie vlag. Dit wapperende visitekaartje is verkrijgbaar in een aantal varianten en biedt genoeg mogelijk met het oog op het ontwerp. 

Soorten vlaggen 

Wellicht is de gevelvlag de variant waar je gelijk aan denkt bij het woord ‘vlag’. Mensen gebruiken deze ook zelf wanneer ze de vlag uit willen hangen bij een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld wanneer een gezinslid is geslaagd voor zijn diploma. Maar wist je dat er nog veel meer vlaggen verkrijgbaar zijn? 

 • Winkelvlag
  Ideaal wanneer je een pand hebt in een drukke winkelstraat. Zorg voor een herkenbare huisstijl zodat iedereen je weet te vinden.
 • Mastvlag
  Met deze vlag ben je ook op grotere terreinen goed zichtbaar dankzij de hoge mast.
 • Kleine vlag
  Sponsor je een sportevenement en wil je het team graag aanmoedigen? Dan kom een kleine vlag met het logo van jouw bedrijf zeker van pas. Of leg deze op de tafel van je stand wanneer je op een beurs staat. 
 • Tafelvlag
  Een tafelvlag is een prima manier om reclame te maken tijdens een meeting, zoals een zakelijk diner of een congres. Combineer de tafelvlag met een leuk extraatje, zodat je nog meer in het oog springt. 
 • Beachvlag
  Op het strand staat meer wind. Dan is het wel zo prettig dat de vlag met jouw reclame overeind blijft staan. Dit kan door middel van een beachvlag. Dankzij het sterke frame en de vlag van glanspolyester is jouw vlag zelfs nog bij de hoogste windkracht zichtbaar. 
 • Banier
  Deze soort vlag hangt verticaal en zit vast aan een draaibare houder. Ook al waait het heel hard, jouw logo is dankzij deze constructie altijd zichtbaar. 

Vlag bedrukken 

Heb je een keus gemaakt uit de verschillende soorten? Dan is het tijd om de vlag te laten bedrukken. Zorg van tevoren dat je om tafel gaat met een grafisch ontwerper, zodat je al helemaal tevreden bent over dit aspect. Houd er rekening mee dat het een aantal werkdagen duurt voordat jouw vlag is bedrukt is. Dit hangt vooral af van het formaat van de vlag, de gewenste hoeveelheid, het materiaal en welk soort druk de specialist moet toepassen. Zo duurt het bedrukken van tien mastvlaggen met een zeefdruk zo’n tien werkdagen. Duurt dit te lang? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een spoedlevering. 

Onderhoud 

Vooral de vlaggen buiten krijgen door de verschillende weersomstandigheden het een en ander te verduren. Dan kan het wel eens voorkomen dat een vlag slijt of aan vervanging toe is. Daar heeft Vlaggen Unie een oplossing voor gevonden in de vorm van een all-in abonnement. De specialisten controleren voor een bepaald bedrag per maand regelmatig de status van de vlaggenmasten, maken de vlaggen schoon of vervangen deze en zorgen dat er altijd voldoende vlaggen met jouw logo op voorraad zijn. Zo heb jij hier dus geen omkijken meer naar. En dat is wel zo handig.  

Redactie Vlaggenblog

Reacties staan uit.