Wist jij dit al over het plaatsen van een vlag in je tuin

Bij het plaatsen van een vlag in de tuin zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. In dit artikel zetten we een aantal van deze zaken voor je op een rijtje! Zo voorkom je dat de vlaggenmast al snel omvalt, of dat deze weggehaald moet worden. Wat weet jij momenteel al over het gebruik van een vlaggenmast in de tuin? Naast een vlaggenmast in de tuin, zou je natuurlijk ook voor een model aan de muur kunnen kiezen. Deze mag altijd geplaatst worden. Zeker wanneer het om een Nederlandse vlag gaat, of een vlag van de provincie. Bekijk op deze website voorbeelden van dergelijke vlaggen.

Vergunning aanvragen voor een vlag in de tuin

Een van de aspecten om rekening mee te houden bij het gebruik van een vlag in de tuin, is de noodzaak van een vergunning. Verschillende factoren bepalen of het noodzakelijk is om zo’n vergunning aan te vragen. Onder meer het aantal vlaggenmasten in de tuin en de lengte hiervan spelen een rol. Zo mag je normaliter vergunningsvrij één vlaggenmast in de tuin plaatsen. Deze vlaggenmast mag een lengte van maximaal zes meter hebben. Mocht je een tweede vlag of een langere vlaggenmast willen gebruiken, dan zal je vaak een vergunning aan moeten vragen.

Zorg voor een stabiele ondergrond

Zeker bij een hoge vlaggenmast is het belangrijk om deze op professionele wijze in de grond te laten verankeren. Het gaat gevaarlijke situaties rondom je woning tegen! Je moet er niet aan denken, dat de vlaggenmast bij een harde wind breekt of omvalt. Een professionele aanbieder van vlaggen en vlaggenmasten kan je hier meer over vertellen. Vaak wordt de vlaggenmast in een stevig blok beton geplaatst. Zo is de kans op het omwaaien hiervan minimaal. Met een kraantje kan je een groot gat voor dit betonblok graven.

favicon vlaggenblog
Redactie Vlaggenblog

Reacties staan uit.